Tehnologija

Uskoro stiže novi član Samsung Galaxy A serije!

Kompanija Samsung sprema novi pametni telefon iz svoje Galaxy A serije. Riječ je o Samsung Galaxy A05, koji će se svrstati u kategoriju jeftinih telefona.

Samsung Galaxy A04 predstavljen je u osmom mjesecu 2022. godine i vrijeme je da kompanija predstavi njegovog nasljednika.

Samsung Galaxy A05 primijećen je na Wi-Fi Alliance-u, a sada se pojavio i u Bluetooth SIG bazi podataka. Bluetooth SIG certifikat potvrđuje da je telefon s brojem modela SM-A055F/DS zaista Samsung Galaxy A05.

Nažalost, pomenuti certifikat samo otkriva da će telefon imati Bluetooth v5.3 podršku, bez dodatnih informacija o njegovim karakteristikama i specifikacijama. Ranije je otkriveno da će telefon biti predstavljen sa Androidom 13, te da će nuditi Wi-Fi podršku za opsege od 2,4 GHz i 5 GHz.

Sve u svemu, telefon se ne bi trebao značajno razlikovati od svog prethodnika, pa pogledajmo šta odlikuje Samsung Galaxy A04 da dobijemo jasniju sliku o tome šta očekivati od Samsung Galaxy A05 telefona.

Samsung Galaxy A04 specifikacije

Samsung Galaxy A04 posjeduje Infinity-V ekran, što znači da se pri vrhu ekrana nalazi kapljica s prednjom kamerom. Riječ je o senzoru od 5 MP. Dijagonala ekrana je 6,5”, a radi se o IPS LCD ekranu, HD+ rezolucije. Desno bočno nalazi se tipka za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja i tipka za kontrolu glasnoće.

Za autonomiju telefona zadužena je baterija kapaciteta 5000 mAh, ali Samsung nije otkrio koja je brzina punjenja.

Na zadnjoj strani ovaj telefon posjeduje dva senzora kamere – glavni senzor od 50 MP i senzor za dubinu od 2 MP. Na zadnjoj strani je i LED blic.

IZVOR/SOURCE

Objava Uskoro stiže novi član Samsung Galaxy A serije! prenijeta sa portala Bajtbox.