Tehnologija

WhatsApp dobija novu opciju

MENLO PARK – WhatsApp intenzivno radi na čitavom nizu novih opcija koje će u skorije vrijeme biti dostupne korisnicima.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Pixabay

Ali, novitet koji su predstavili sada mogla bi da oduševi brojne korisnike. Posebno one mlađe.

Naime, korisnici WhatsAppa širom svijeta, sada na poruke mogu da odgovaraju kratkim video snimcima. Tako uz glasovnu poruku, možete poslati i video poruku dužine do 60 sekundi.

“Biće to zabavan način da podjelite trenutke u kojima možete da izrazite svoje emocije – bez obzira radi li se o čestitki za rođendan, reakciji na šalu ili javljanju dobrih vesti”, ističu iz WhatsAppa.

Korisnici će, prije svega, morati da ažuriraju svoje WhatsApp aplikacije na pametnim telefonima, a potom mogu da krenu sa slanjem video poruka u nekoliko klikova.

Dovoljno je ući u chat s osobom kojoj želite da pošaljete video, pritisnuti na ikonicu mikrofona kako bi se ona prebacila na ikonicu kamere i držati pritisnuto za snimanje videa.

Video koji se pošalje automatski će se početi da se prikazuje u chatu, ali bez zvuka, kako ne bi korisnike doveli u neugodnu situaciju. Ako žele zvuk, primaoci će samo morati da pritisnu na video. Kako ističu iz WhatAppa, video poruke su zaštićene enkripcijom, kako bi bili sigurni da će ih videti samo primaoci kojima ste ih poslali.

Kao što je to slučaj sa svakom novom funkcijom na WhatsAppu, ova opcija će postati dostupna postepeno tokom narednih nedjelja.B92/Zimo

Objava WhatsApp dobija novu opciju prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -