Tehnologija

WhatsApp uskoro dobiva novu opciju! – Neki je već mogu koristiti

WhatsApp svakodnevno radi na novim nadogradnjama aplikacije i uskoro će na nju stići nova opcija.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

WhatsApp će uskoro omogućiti da dodate glasovni status. Nova opcija samo je jedna među 10 novih na kojima kompanija radi, prenosi WaBetaInfo. Većina ovih opcija trenutno je dostupna putem beta verzije Android aplikacije, ali i s jednom ekskluzivnom opcijom samo za iOS uređaje.

Nažalost, nije trenutno poznato šta je sve novo, osim glasovnog statusa. Tako korisnici imaju mogućnost da snimaju i dijele glasovne statuse umjesto običnog tekstualnog statusa. Maksimalna dužina glasovnog statusa je 30 sekundi.

Potvrđeno je da će ovi statusi stići sa end-to-end enkripcijom, “osiguravajući da ih samo osobe koje odaberete u svojim postavkama privatnosti mogu slušati”.

Baš kao što je to slučaj i sa običnim statusima, i glasovni status trajat će 24 sati ili kraće, ako korisnik odluči da ga obriše prije isteka 24 sata od objavljivanja.

Trenutno postoje ograničenja za ovu funkciju i ona je dostupna samo određenom broju korisnika ove aplikacije. Jedan od uslova je i da korisnici imaju instaliranu beta verziju aplikacije, ali ni to čak neće značiti da će dobiti pristup novoj funkciji. U svakom slučaju, očekivati je da ona uskoro stigne kao dio stabilne verzije aplikacije.

Najnovija funkcija koja je stigla na WhatsApp prije glasovnog statusa je ona koja korisnicima omogućava da “dohvate” greškom izbrisanu poruku u aplikaciji. Veliki broj korisnika imao je situaciju u kojoj je umjesto “obriši za sve”, pritisnuo “obriši za mene”, nakon čega su se stvorile neugodnosti. WhatsApp je to očigledno prepoznao, te je odlučio dodati tipku UNDO kada korisnik obriše poruku samo za sebe.

IZVOR/SOURCE

Objava WhatsApp uskoro dobiva novu opciju! – Neki je već mogu koristiti prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -