Tehnologija

WhatsApp uvodi novu značajku s upitnom namjerom

U posljednje vrijeme WhatsApp je uveo mnoge korisne i vrlo tražene značajke kao što je mogućnost korištenja aplikacije za razmjenu poruka na drugim uređajima bez da primarni pametni telefon bude online, skrivanje posljednjeg viđenja od određenih kontakata i još mnogo toga. A sada bi aplikacija možda dobila značajku reakcije na poruku.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Prema novom izvješću WABetaInfo, najnovija beta verzija aplikacije na iOS-u otkriva da bi uskoro mogla stići nova značajka reakcije na poruke. Tipster je otkrio snimku zaslona koja prikazuje novi prekidač za obavijesti o reakcijama koji je prisutan u izborniku postavki verzije 22.2.72 WhatsAppa na iOS-u.

Očekuje se da će ova značajka biti slična značajkama reakcije koje se već nalaze u Instagram i Facebook aplikacijama u vlasništvu Meta. Mark Zuckerberg je već otkrio svoju ambiciju da spoji sustav za razmjenu poruka Facebooka, Instagrama i WhatsAppa.

Meta je već uspjela spojiti Facebook i Instagram DM-ove (izravne poruke) jer obje platforme podržavaju iste značajke razmjene poruka i mogu se koristiti za slanje poruka na više platformi.

Ostaje za vidjeti hoće li Meta stvarno provesti svoje planove za spajanje servisa za razmjenu poruka na sve tri platforme.

Nadajmo se da će WhatsApp ostati koliko toliko odvojen od ostatka ekipe, budući da su Facebook i Instagram već izgubili povjerenje korisnika kad je čuvanje privatnosti u pitanju s obzirom na to koliko su se puta našli na sudu zbog kršenja tih istih prava.

Kakvo je Vaše mišljenje o tome, zamarate li se time što sve platforme znaju o Vama i kako iskorištavaju te informacije?

Kao i uvijek, pišite nam u komentarima.

Objava WhatsApp uvodi novu značajku s upitnom namjerom prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -