Tehnologija

Windows Notepad dobiva još jednu značajnu nadogradnju

Nakon dugog niza postupnih ažuriranja, Notepad aplikacija konačno dobiva značajku koju su mnogi korisnici dugo očekivali. U najnovijoj testnoj verziji za Windows 11, tvrtka je implementirala brojač znakova koji prikazuje ukupan broj znakova na dnu Notepad-a, na način sličan tome kako Windows prikazuje brojanje riječi u Microsoft Wordu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Kada se tekst označi, statusna traka prikazuje broj znakova kako za odabrani tekst tako i za cijeli dokument. Ako nema odabranog teksta, prikazuje se broj znakova za cijeli dokument, pružajući jasan pregled duljine dokumenta.

Ovo je najnovije poboljšanje u nizu promjena u Notepadu tijekom ove godine, a nedavno je dodana opcija automatskog spremanja koja omogućuje zatvaranje aplikacije bez prikaza skočnog prozora za spremanje svaki put. Također su dodani tabovi, tamni način rada, pa čak i virtualni fidget spinner.

Paralelno s promjenama u Notepadu u najnovijoj testnoj verziji Windowsa 11, i odjeljak sa widgetima dobiva određena poboljšanja. Uskoro ćete moći prikazati samo widgete i sakriti prikaz vijesti i članaka unutar ekrana widgeta, koji je često ispunjen niskokvalitetnim vijestima i nepotrebnim informacijama.

Ove značajke su još uvijek u fazi testiranja, pa je moguće da će Microsoft napraviti neke promjene, ali očekuje se da će se ove nadogradnje pojaviti za sve korisnike početkom godine.

IZVOR/SOURCE

Objava Windows Notepad dobiva još jednu značajnu nadogradnju prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -