Tehnologija

Xbox Cloud Gaming stigao na Meta Quest

Xbox Cloud Gaming (Beta) sada je dostupan za Meta Quest, VR naočale. Trenutno, Meta prednjači u svijetu virtualne stvarnosti s visoko ocijenjenim Meta Quest 3 naočalama, koje su se pojavile na tržištu ove jeseni. Iako Meta već ima širok izbor igara, uvođenje Xbox Cloud Gaminga donosi dodatne igre dostupne uz mjesečnu pretplatu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Iako postoje druge dobre VR naočale poput PlayStation VR 2, neke od najboljih igara su dostupne samo na Meta Quest sustavu. Igre poput Assassin’s Creed Nexus, Robo Recall i Resident Evil 4 VR možete igrati samo na Meta VR naočalama. Sada, s pomoću Microsofta, Meta želi unaprijediti svoj ekosustav.

Meta je objavila da je Xbox Cloud Gaming aplikacija sada dostupna na Meta Quest 2, 3 i Pro naočalama nakon najnovijeg ažuriranja softvera. Iako je sama aplikacija besplatna, za igranje igara na Cloud Gaming aplikaciji potreban je Xbox Game Pass Ultimate i dobra internetska veza. Također, trebate kontroler za igranje na virtualnom ekranu, a ono što vam nije potrebno je TV ili Xbox konzola.

Xbox Cloud Gaming aplikacija, iako još uvijek u beta fazi, ima mnogo igara, uključujući nove naslove poput Starfielda i Forze Motorsport. Ova streaming tehnologija dolazi zajedno s Xbox Game Pass Ultimate, koji košta 16.99 dolara mjesečno. Ako želite isprobati uslugu, dostupni su probni periodi od 14 dana za samo 1 dolar. Trenutno, Meta Quest naočale podržavaju Xbox, PS4 i Nintendo Switch Pro kontrolere. Meta dodaje da će podrška za PS5 kontrolere biti dostupna u budućnosti.

Dodavanje Xbox Cloud Gaminga pomaže poboljšati iskustvo s najboljim VR naočalama. Također, pruža igračima opciju za igranje igara u Xbox ekosustavu bez kupnje konzole ili televizora. Naravno, i dalje će vam trebati VR naočale i neki dodaci, ali ovo je dodatna opcija za igrače koji žele uživati u svojim omiljenim Xbox igrama.

IZVOR/SOURCE

Objava Xbox Cloud Gaming stigao na Meta Quest prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -