Tehnologija

Xiaomi 12 Ultra stiže uskoro, a evo što donosi

Prije nekoliko dana Xiaomi je lansirao Xiaomi 12, Xiaomi 12X i Xiaomi 12 Pro telefone u Kini. Međutim, tvrtka nije lansirala Xiaomi 12 Ultra, a sada popularni kineski tipster DigitalChatStation izvještava da bi Ultra mogao biti predstavljen nekad nakon kineskog proljeća, tj. nakon 1. veljače.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Prema tipsteru, možemo očekivati da će telefon biti lansiran sredinom ili krajem veljače. Slično nedavno lansiranim modelima Xiaomi 12, 12 Ultra će također prvo biti objavljen u Kini, a kasnije u budućnosti možda će imati globalno izdanje.

Tipster otkriva da će Xiaomi 12 Ultra koji nosi kodno ime L1 imati odlične glavne karakteristike kamere. Jedna od njih bi bila periskopski super-telefoto objektiv. Uz ove informacije, prethodno curenje otkrilo je da uređaj može imati senzore kamere na Leica pogon. Budući da je Leica nedavno prekinula partnerstvo s Huaweijem što bi moglo rezultirati novom suradnjom, a to bi moglo biti sa Xiaomijem.

Prethodno se nagovještavalo da pametni telefon dolazi sa sustavom od četiri kamere na stražnjoj strani. Imat će glavni Samsung GN5 primarni objektiv od 50 MP, leću od 48 MP s 2x zumom, 48 MP objektiv s mogućnošću zumiranja od 5x i na kraju senzor od 48 MP sa 10x zumom.

Nedavne glasine i curenja su otkrile mogući dizajn stražnjeg modula kamere, a za razliku od prethodnika, Xiaomi 12 Ultra imat će kružni modul stražnje kamere i glavna razlika između prethodnika i nadolazećeg telefona bit će eliminacija sekundarnog zaslona.

Osim kamera, Xiaomi 12 Ultra bi trebao doći sa zaslonom veličine oko 6,5 do 6,6 inča i imati razlučivost zaslona od 2k što je slično zaslonu nedavno predstavljenog Xiaomi 12 Pro.

Ispod haube, 12 Ultra će se pokretati Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 SoC i očekuje se da će imati ultrazvučni skener otiska prsta. Telefon može doći s podrškom za jako brzo punjenje kao i Xiaomi 12, tj. 120W.

Kakvo je Vaše mišljenje o ovome?

Pišite nam u komentarima.

Objava Xiaomi 12 Ultra stiže uskoro, a evo što donosi prenijeta sa portal Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -