Tehnologija

Xiaomi 12S Ultra nadmašio iPhone 13 Pro Max u gaming testu!

Nedavno je kompanija Xiaomi predstavila Xiaomi 12S seriju u Kini. Predstavljena su tri modela, a najskuplji i najbolji od njih je Xiaomi 12S Ultra, koji stiže s impresivnim specifikacijama. Sada je jedan YouTuber testirao Xiaomi 12S Ultra, odnosno njegove gaming performanse i telefon se pokazao impresivnim i u nekoliko je kategorija čak nadmašio i iPhone 13 Pro Max.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

YouTuber Golden Reviewer u svom testu je otkrio da je Xiaomi 12S Ultra bolji za igranje igara u odnosu na trenutno najskuplji Appleov model – iPhone 13 Pro Max. Xiaomi 12S Ultra našao se ispred svih Android, ali i iOS uređaja.

Naravno, najveće zasluge pripadaju novom, nedavno predstavljenom Qualcommovom Snapdragon 8+ Gen 1 čipu. Snapdragon 8+ Gen 1 je zapravo overclockan Snapdragon 8 Gen 1. Cortex X2 jezgra je overclockana s 3,00 GHz na 3,20 GHz, pružajući performanse CPU-a do 10% veće od Snapdragona 8 Gen 1. GPU je također overclockan kako bi pružio do 10% bolje performanse GPU-a u igrama. Qualcomm je uspio poboljšati energetsku učinkovitost za čak 30%, što znači da čipset troši manje energije, manje se grije i pozitivno djeluje na bateriju. Prvi testovi ukazuju na to da je Snapdragon 8+ Gen 1 odličan čip i da je Qualcomm ponovo napravio čip koji je u svim segmentima impresivan.

Ekstremni testovi Xiaomi 12S Ultra telefona otkrili su da je Xiaomi 12S Ultra bio najbolji telefon kada je u pitanju emitovanje broja sličica, odnosno kadrova u sekundi (prosječno 588 fps). Također, rezultati su otkrili da se telefon nije pregrijavao i da je po tom pitanju mnogo bolji od običnog Snapdragona Gen 1. Tako je Xiaomi 12S Ultra radio na temperaturama 42,3°C, što je jedna od nižih temperatura među testiranim telefonima.

Jedino je iPad Mini 6 sa A15 Bionic čipom isporučio veću brzinu kadrova u odnosu na Xiaomi 12S Ultra, ali nije riječ o pametnom telefonu, nego o tabletu, tako da je Xiaomi 12S Ultra prvi među pametnim telefonima.

Objava Xiaomi 12S Ultra nadmašio iPhone 13 Pro Max u gaming testu! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -