Tehnologija

Xiaomi 14 Ultra stiže s cijenom koju niko nije očekivao?

Xiaomi 14 Ultra najiščekivaniji je Xiaomijev telefon ove godine. Očekuje se da bi on mogao biti predstavljen krajem ovog mjeseca, zajedno sa Xiaomijem 14. O ovom telefonu saznali smo mnogo detalja, a najnoviji se odnose na cijenu, koju niko nije očekivao…

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Xiaomi Holandija otkrio je kupone za popust pri kupovini Xiaomi 14 Ultra telefona. Tako je kupon za Xiaomi 14 Ultra 200 EUR, a za Xiaomi 14 kupon je 100 EUR. Svi korisnici koji žele dobiti kupone moraju se pridružiti live streamu predstavljanja Xiaomi 14 serije na web stranici mi.com.

Kada je riječ o cijeni Ultra modela, navodno bi ovaj telefon mogao biti isporučen sa cijenom od 1699 EUR. Podsjetit ćemo, Xiaomi 13 Ultra prošle je godine na Starom kontinentu isporučen sa cijenom od 1499 EUR. Dakle, ako se ova informacija ispostavi tačnom, radit će se o povećanju cijene od čak 200 EUR. Međutim, ako dođete do gore navedenog kupona od 200 EUR, dobit ćete Xiaomi 14 Ultra po istoj cijeni kao i Xiaomi 13 Ultra.

Međutim, treba naglasiti da se radi o neprovjerenim informacija, ali je ovo samo jedan u nizu izvještaja u kojem se prenosi da će Xiaomi 14 Ultra stići s višom cijenom u odnosu na prethodnika.

Telefon će stići sa Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipom. Telefon će navodno imati glavni senzor kamere od 50 MP (Sony LYT 900 sa OIS podrškom) s promjenjivim otvorom blende. Pored ovog senzora, telefon će navodno imati i ultraširoki senzor od 50 MP, te dva telefoto senzora.

Za autonomiju uređaja navodno će biti zadužena baterija kapaciteta 5180 mAh s podrškom za brzo punjenje od 90 W i podrškom za bežično punjenje od 50 W, dok se negdje čak navodi i bežično punjenje od 100 W.

VIA

Objava Xiaomi 14 Ultra stiže s cijenom koju niko nije očekivao? prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -