Tehnologija

Xiaomi ažurirao listu – Još jedan telefon odsječen od budućih nadogradnji

Prije nekog vremena prenijeli smo listu velikog broja Xiaomijevih uređaja koji su odsječeni od budućih nadogradnji. Kineska kompanija ažurira ovu listu i nedavno je ona proširena za još 10 uređaja. Danas se na listi našao još jedan Xiaomi uređaj.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Xiaomi je danas objavio da je Redmi K20 Pro odsječen od budućih nadogradnji. Ovo informacija stiže mjesec dana nakon što je ista sudbina zadesila obični Redmi K20. Redmi K20 i Redmi K20 Pro dostupni su i globalno pod nazivima Xiaomi Mi 9T i Xiaomi Mi 9T Pro. Nakon Xiaomija Mi 9T, i Xiaomi Mi 9T Pro sada je odsječen od budućih nadogradnji.

Redmi K20 Pro, odnosno Xiaomi Mi 9T Pro predstavljen je početkom 2019. godine sa Androidom 9 Pie i Xiaomijevim MIUI 10. Ovaj je telefon do sada primio samo jednu veliku Android nadogradnju i to onu na Android 10. S druge strane, dobio je dvije MIUI nadogradnje – MIUI 11 i MIUI 12.5, na kojemu je trenutno i na kojemu će i ostati.

Xiaomi Mi 9T Pro

No, pored toga što neće dobiti više neku veću verziju MIUI-a, telefon više neće primati ni sigurnosne zakrpe.

Redmi K20 Pro, odnosno Xiaomi Mi 9T, posjeduje Super AMOLED ekran dijagonale 6,39”, rezolucije 1080 x 2340 piksela. Na zadnjoj strani telefona ima tri kamere u kombinaciji 48 MP f / 1.8 (glavni senzor) + 8 MP f / 2.4 (telefoto senzor) + 13 MP f / 2.4 (ultraširoki senzor). Naprijed je pop-up selfie kamera od 20 MP.

Telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 855 čip. Ima bateriju od 4000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 27 W.

Objava Xiaomi ažurirao listu – Još jedan telefon odsječen od budućih nadogradnji prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -