Tehnologija

Xiaomi Band 7 Pro predstavljen s bitnim poboljšanjima u odnosu na obični Band 7

Pored Xiaomija 12S, Xiaomija 12S Pro i Xiaomija 12S Ultra, Xiaomi je danas predstavio još neke proizvode. Jedan od njih je i Xiaomi Band 7 Pro. Ovo je prvi Pro model popularne Xiaomijeve narukvice i donosi neke značajne nadogradnje u odnosu na obični Xiaomi Band 7.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Xiaomi Band 7 Pro nalazi se na granici između pametne narukvice i pametnog sata. Posjeduje ekran veličine 1,64”. Radi se o AMOLED ekranu s gustoćom piksela od 326 ppi, dok je rezolucija 280 x 456 piksela. Ekran ima senzor ambijentalnog svjetla, kao i Always On podršku. Xiaomi je dizajnirao preko 180 skinova za ekran Xiaomija Band 7 Pro.

Druga ključna razlika, pored većeg i boljeg ekrana, u odnosu na obični Xiaomi Band 7 je GPS podrška. Xiaomi Band 7 Pro stiže sa GPS, GLONASS, Galileo, Beiu i QZSS podrškom.

Xiaomi Band 7 posjeduje senzor otkucaja srca, kao i senzor za mjerenje nivoa kisika u krvi, te će vibrirati ako registruje da je vaš SpO2 prenizak. Dostupno je i praćenje sna kroz tri faze: lagani, duboki i REM san. Narukvica nudi čak 117 sportskih načina, uključujući i 10 kurseva trčanja.

Narukvica posjeduje 5ATM vodootpornost, što znači da ga možete nositi u bazenu. Za autonomiju Banda 7 Pro zadužena je baterija kapaciteta 235 mAh. Iz Xiaomija navode da će ona ponuditi oko 12 dana autonomije s normalnim korištenjem, odnosno 6 dana intenzivnog korištenja. Vrijeme punjenja je oko jedan sat.

Cijena Xiaomi Band 7 Pro je 400 CNY, što je oko 57 EUR. No, u Kini će narukvica par dana koštati nešto jeftinije. Xiaomi nije naveo hoće li ova narukvica stići globalno.

Objava Xiaomi Band 7 Pro predstavljen s bitnim poboljšanjima u odnosu na obični Band 7 prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -