Tehnologija

Xiaomi Band 7 Pro uskoro stiže u Evropu!

Početkom ljeta ove godine Xiaomi je u Kini prvi put predstavio Pro verziju svoje popularne Xiaomi Band narukvice – Xiaomi Band 7 Pro. Sada, skoro dva mjeseca nakon predstavljanja u Kini, ova pametna narukvica mogla bi biti predstavljena i u Evropi.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Kako prenosi leaker Skrzypek, Xiaomi Smart Band 7 Pro (naziv globalne verzije) već je prošao sve potrebne certifikate i uskoro bi trebao biti predstavljen za evropsko tržište.

Verzija narukvice koja dolazi u Evropu imat će broj modela M2141B1. U ovom trenutku nije poznato hoće li ova globalna verzija imati neke promjene u odnosu na kinesku verziju.

Podsjećanja radi, Xiaomi Band 7 Pro posjeduje ekran veličine 1,64”. Radi se o AMOLED ekranu s gustoćom piksela od 326 ppi, dok je rezolucija 280 x 456 piksela. Ekran ima senzor ambijentalnog svjetla, kao i Always On podršku. Xiaomi je dizajnirao preko 180 skinova za ekran Xiaomija Band 7 Pro. Xiaomi Band 7 Pro stiže sa GPS, GLONASS, Galileo, Beiu i QZSS podrškom.

Narukvica posjeduje 5ATM vodootpornost, što znači da ga možete nositi u bazenu. Za autonomiju Banda 7 Pro zadužena je baterija kapaciteta 235 mAh. Narukvica ima senzor otkucaja srca, kao i senzor za mjerenje nivoa kisika u krvi, te će vibrirati ako registruje da je vaš SpO2 prenizak. Dostupno je i praćenje sna kroz tri faze: lagani, duboki i REM san. Narukvica nudi čak 117 sportskih načina, uključujući i 10 kurseva trčanja.

Cijena Xiaomi Band 7 Pro je u 400 CNY, što je oko 57 EUR, ali sigurno je da će cijena narukvice u Evropi biti viša.

Objava Xiaomi Band 7 Pro uskoro stiže u Evropu! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -