Tehnologija

Xiaomi sprema novi telefon pod Redmi brendom – Stiže vrlo brzo

Čini se da se kompanija Xiaomi sprema za predstavljanje novog pametnog telefona iz kategorije jeftinih. Prema najnovijim informacijama, Xiaomi bi vrlo brzo mogao predstaviti telefon pod Redmi brendom.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Redmi A1, naziv je telefona kojega će Xiaomi uskoro predstaviti. Kompanija je već objavila dva službena teasera na kojem se nalazi ovaj telefon. Tako na teaserima primjećujemo da prednju stranu Redmi A1 telefona prekriva ekran s kapljicom pri vrhu, unutar koje se nalazi selfie kamera.

Na zadnjoj strani telefon ima kožnu teksturu i zaobljeni izrez za kamere. U ovom se izrezu nalaze dvije kamere i LED blic. Glavni senzor bi trebao biti onaj od 8 MP f / 2.0, dok bi drugi, pomoćni senzor trebao biti senzor za dubinu. Naprijed će navodno biti selfie kamera sa senzorom od 5 MP f / 2.2.

Prema jednom izvještaju, Redmi A1 imat će IPS LCD ekran dijagonale 6,52”, rezolucije 1600 x 720 piksela, omjera stranica 20:9. Što se tiče baterije i punjenja, prenosi se da će Redmi A1 stići s baterijom kapaciteta 5000 mAh, koja bi mogla pružiti zadovoljavajući autonomiju. Podrška za brzo punjenje bit će ona od 10 W.

Kada je riječ o čipu, navodno će ovaj telefon biti pogonjen čipom tajvanske kompanije MediaTek – Helio A22, koji će stići u kombinaciji sa LPDDR4X RAM memorijom i eMMC 5.1 unutrašnjom pohranom. Za proširenje memorije, tu će se naći i utor za microSD kartice.

Od ostalih karakteristika, izdvojit ćemo 3.5 mm priključak za slušalice i FM radio. Dimenzije telefona navodno će biti 164,9 mm x 76,75 mm x 9,09 mm, a bit će težak 192 grama.

Objava Xiaomi sprema novi telefon pod Redmi brendom – Stiže vrlo brzo prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -