Tehnologija

Xiaomi sprema novu generaciju popularne “jeftine flagship” serije

Kompanija Xiaomi posjeduje ogroman asortiman pametnih telefona, od najjeftinijih pa do najskupljih. Ono što karakteriše telefone ove kompanije jeste dobar omjer uloženo-dobiveno, a jedna od takvih serija pametnih telefona je Xiaomi T serija. Radi se o telefonima koji nude većinu flagship karakteristika, uz određene kompenzacije, ali sa poprilično primamljivim cijenama. Sada stižu informacije da se Xiaomi sprema za novu generaciju T serije.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Prema najnovijem izvještaju koji stiže iz Kine, kineska kompanija sprema dva nova telefona. Oni dolaze s brojevima modela 23078PNDG6G i 23078OND5C. Očigledno je da se radi o dva ista uređaja koji će biti namijenjeni različitim tržištima.

Tako kod prvog G označava „Global“, a kod drugog C na kraju broja modela označava „China“. Navodno je riječ o Xiaomiju 13T Pro i Redmi K60 Ultra telefonu. Ovaj potonji stići će u Kinu, a 13T Pro globalno.

Očekuje se da Xiaomi najprije predstavi Redmi K60 Pro u Kini, nakon čega će uslijediti globalno predstavljanje Xiaomi 13T Pro modela.

Kada je riječ o samim specifikacijama telefona, navodi se da bi oni mogli biti pokretani MediaTek Dimensity 9200 čipom. Nažalost, više detalja nije poznato. Ono što također nije poznato jeste hoće li zajedno sa Pro verzijama stići i obični modeli iz ovih serija, tj. Redmi K60 i Xiaomi 13T. Očekivati je da se i to desi, s obzirom na dosadašnju politiku Xiaomija povodom sastava ovih serija.

Inače, kineska kompanija se sprema da ovog mjeseca predstavi svoj najbolji pametni telefon – Xiaomi 13 Ultra. Datum predstavljanja još nije ozvaničen, ali očekivati je da to Xiaomi učini u narednim danima.

IZVOR/SOURCE

Objava Xiaomi sprema novu generaciju popularne “jeftine flagship” serije prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -