Tehnologija

Živcira vas dosadni Windows Update? Pokušajte s ovim trikom

Ako niste zadovoljni s time koliko vremena Windows Updateu treba da instalira najnovije ažuriranje, nemojte se zamarati čišćenjem registra ( iako sada za to postoje aplikacije koje je izradio Microsoft ) ili raditi druge upitne stvari koje Windows gurui na internetu često predlažu. Pogotovo ako imate starije računalo bez puno konjskih snaga.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Windows Update možete učiniti bržim tako da jednostavno zatvorite aplikaciju Postavke.

Kolega s Neowina podijelio je ovo genijalno otkriće na svom X računu prije nekoliko tjedana. Kao i drugi ljudi u odgovorima, u početku je bio malo skeptičan, pa je odlučio testirati tvrdnju. Da bi to učinio, postavio je virtualno računalo na svom prijenosnom računalu (koje ima 6 godina star Intel Core i5) za simulaciju računala niske potrošnje koje jedva da ispunjava hardverske zahtjeve Windows 11 sa samo dvije CPU jezgre i 4 GB RAM-a.

Čisto je instalirao OS (nova instalacija), uključio obavijesti o ažuriranju da zna kada je sustav spreman za ponovno pokretanje i započeo testiranje.

Kolega s Neowina nije koristio Dnevnik događaja jer Windows stvara unose o uspješnim instalacijama ažuriranja tijekom offline faze, a njegov cilj bio je izmjeriti vrijeme instalacije tijekom online faze kada možete koristiti svoj uređaj.

Napravio je ukupno deset krugova: pet sa zatvorenom aplikacijom Postavke i pet s otvorenom. Na njegovo iznenađenje, rezultati su se pokazali vrlo dosljednima.

Kada je aplikacija Postavke otvorena, virtualnom računalu u prosjeku je trebalo 20 minuta i 59 sekundi da preuzme i instalira dostupna ažuriranja. Sa zatvorenom aplikacijom Postavke, to se vrijeme smanjilo na prosječno 17 minuta i 30 sekundi. To predstavlja razliku od 18%, što je značajno poboljšanje.

Dakle, stvar je u tome što teorija sugerira da MoUSO Core Worker Process stvara dodatno opterećenje za CPU ako držite otvorenu aplikaciju Postavke prilikom instaliranja ažuriranja za Windows. Zatvaranje aplikacije smanjuje opterećenje i omogućuje vašem računalu da završi brže. To možete sami provjeriti pokretanjem upravitelja zadataka prilikom instaliranja ažuriranja.

Naravno, točni rezultati i vremenska razlika ovise o više čimbenika, kao što su koje su aplikacije pokrenute, koliko je moćan vaš hardver, koliko je stara instalacija i više. Neki sustavi mogu doživjeti zanemariva poboljšanja, dok će drugi vidjeti značajnije rezultate. Dakle, ako želite instalirati najnovija kumulativna ažuriranja što je brže moguće, zatvorite aplikaciju Postavke i pustite svoje računalo da radi svoj posao bez prekida.

IZVOR

Objava Živcira vas dosadni Windows Update? Pokušajte s ovim trikom prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -