Tražili ste

Zenica portal

U Zenici je aktivno nekoliko portala od kojih ćemo izdvojiti portale po godinama osnivanja, pa ćemo krenuti redom.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Zenicablog

Portal Zenicablog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Blog ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Svakodnevno, od 22.11.2005. objavljuju sve što se događa u Zenici, ZDK i BiH. Dnevno sa deset do dvadeset informacija iz mjeseca u mjesec dobijali su nove poklonike u ovom, ali i u drugim gradovima BiH.

Izvor

Zenit

Radio Zenit je izraz poduzetničkog i novinarskog duha naših osnivača. Navode kako nisu priklonjeni ni jednoj političkoj opciji. Rukovode se standardima modernih radijskih stanica. Mi smo radio uz koji se osjećate bolje.

Radio Zenit je vodeća neovisna medijska organizacija u BiH i svoj signal emituje putem frekvencije od 100.7 FM i putem interneta. U proteklim godinama smo uspjeli i praktično dokazati da ima smisla razmišljati pozitivno, osjećati se dobro i biti bolji.

Izvor

072info

Portal 072info je pravo osvježenje u svijetu internet medija koji je uz pomoć profesionalne redakcije za rekordno kratko vrijeme zadobio povjerenje široke mase.

Svojom požrtvovanošću, aktuelnošću, preciznošću, kvalitetnim vijestima i objektivnošću Portal 072info je za kratko vrijeme postao svakodnevno sredstvo informisanja velikog broja čitatelja, što ga čini najčitanijim internet portalom u ZDK i šire.

Izvor

Direktno

Portal Direktno.ba osnovan je 2016. godine i vijesti koje prate su iz Grada Zenica, Zeničko-dobojskog i Srednjebosanskog kantona. Prisutne su brojne rubrike, u kojima svakodnevno objavljuju najnovije informacije.

Zenicainfo

Osnovna djelatnost JP RTV ZENICA je proizvodnja, prijenos i emitovanje radijskog i televizijskog programa, namijenjenog javnosti. RADIO-TELEVIZIJA ZENICA je javna RTV stanica, regionalnog karaktera, sa sjedištem u Zenici i fokusom na lokalno stanovništvo.

Raspolažemo sa tri medija: Televizija Zenica, Radio Zenica i Web portal zenicainfo.ba. Nezavisna smo profesionalna medijska organizacija, koja proizvodi program po mjeri zajednice, doprinoseći njenom sveukupnom razvoju. Radio i TV Zenica imaju status javnih stanica, što je regulisano i važećim dozvolama. To znači da moramo ispunjavati posebne programske zahtjeve koje je propisala Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine. Takođe, to znači da podliježemo posebnim propisima i ograničenjima za emitovanje reklamnih sadržaja i plaćenog oglašavanja. Radio Zenica i TV Zenica su početkom 2012. godine dobile desetogodišnje dozvole za rad, koje važe do kraja 2021. godine.

Izvor

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -