Vijesti

Air Serbia uspostavila letove Beograd – Čikago

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Beogradu, Kristofer Hil, svečanim presjecanjem vrpce na aerodromu “Nikola Tesla”, rano jutros su zvanično otvorili prvi let nacionalne aviokompanije Er Srbija za Čikago.

– Ovo je važan i veliki dan za nas, ovdje ima mnogo novinara koji nisu ni rođeni kada je prestao da postoji let između Beograda i Čikaga prije 31. godinu. Danas je “Er Srbija” jedina kompanija u regionu kojom možete da letite u dva velika američka grada – Njujork i Čikago. Ne postoji ni bolja kompanija, ni bolji grad za vezu sa SAD. Ako pogledate vrijeme u koje polijeće avion, razumjećete da on stiže u Čikago u najbolje vrijeme – rekao je Vučić.

– Od Čikaga do Beograda leti se manje od 10 sati, a od Beograda do Čikaga nešto manje od 11 sati. To je nevjerovatna ušteda u vremenu, kada nema presjedanja, 8.000 kilometara pređete za tako kratko vrijeme – istakao je Vučić, i dodao da je let Čikago-Beograd popunjen sve do 3. juna, a da za let Beograd-Čikago ima još puno mesta.

biznisinfo/press



(Pressmedia)