Vijesti

AKO STE IH KUPILI, ODMAH IH BACITE ILI VRATITE, MOGU BITI OPASNE: OVE IGRAČKE POVUČENE SU SA TRŽIŠTA


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Više dječjih igračaka, odnosno tri lutke i konjić, povučeno je sa tržišta BiH, a razlog je veća količina ftalata od dozvoljene, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrošačima je preporučeno da prestanu koristiti ove proizvode i da ih vrate uvozniku.

Riječ je o lutkama “Maša i medvjed” (No. MS-06) sa barkodom 6950000610010., “Divna djevojka, lijepa” (Lovely girl, Beautiful No. QY685, 8098-DI/BE3955) čiji je barkod 6911502139553, i “Betty fashion” (No. 552-1-6), te igračka konjić (My Litter Horse TY 1207), a bar kod je 6923456712072.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su naveli iz Agencije, uvoznik je preduzeo sve mjere povlačenja proizvoda sa tržišta, uništavanja i informisanja potrošača o njihovom povlačenju, pišu Nezavisne.

Svi proizvodi su uvezeni iz Kine, a uvoznici su firme iz Brčkog.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -