Vijesti

AMRA ISPRIČALA KAKO JU JE PREVARIO SARAJEVSKI POSLODAVAC: “Amire hvala ti što moram na operaciju”

Redakciji portal Crna-Hronika javila se Amra Avdić iz Sarajeva koja je nažalost oboljela od karcinoma dojke. Nažalost ona je žrtva sistema u kojem ju je prevario poslodavac koji joj nije plaćao zdravstveno osiguranje te se ona nije mogla adekvatno liječiti na vrijeme.

Kako joj je tvrdio privrednik koji drži ugostiteljski objekat, uplatnice nisu prolazile iz ovog ili ono razloga, danas će, sutra će uplatiti te je tako zavlačio mjesecima.

“Ništa do ovog ne bi došlo da mi se nisi poigrao sa zdravljem”

Ispričat ću vam malu drugačiju priču od onog što ste navikli. Ne krivim nikog za svoju bolest, samo krivim određenog čovjeka, kada je bilo 15 milimetara moglo se to liječiti ali sad kada je poprilično veliko i strašno brzo raste, znači spremna sam na operaciju pa kasnije na kemoterapiju.

Čovjek kojeg “želim” da zahvalim je vlasnik kod kojeg sam radila, Amir Gagula koji me uropastio i iz tog razloga što sam imala stalno zaposlene ali nisam zdravstveno osiguranje. Jednostavno čovjek varao. Platne liste dobivala kao svi normalni, na kojima je prikazano da je sve uplaćeno međutim ja sam izgubila pravo na liječenje i onda kada je bilo 15 milimetara.

Kažem vam, tada sam mogla spasiti ali sad je kasno. Molim sve nadležne institucije koji se bave ljudima koji ne plaćaju i ugrožavaju sve radnike pogotovo što se tiče zdravstvenog osiguranja jer je i to jedan vid nasilja gdje je meni ugrozio zdravlje i ja tvrdim iza svojih riječi da ću ga tužiti svim mogućim silama jer je on taj koji me doveo do operacije.

Da je plaćao sve kako treba, ja sam jednostavno mogla proći samo sa kemoterapijama ali sad mi se mora otkloniti desna dojka. Amire veliko ti hvala”(Pressmedia)