Vijesti

Atos banka u sedmici djeteta obradovala djecu iz vrtića “Pčelica Maja” iz Novog Grada

NOVI GRAD – Prva sedmica u mjesecu oktobru se tradicionalno u svijetu obilježava kao sedmica djeteta, čime se posebna pažnja posvećuje djeci i njihovim pravima. Upravo u ovoj važnoj sedmici, sedmici naših najmlađih Atos banka Banja Luka donirala je finansijska sredstva za opremanje dvorišta vrtića “Pčelica Maja” u Novom Gradu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Atos banka

Dvorište ovog vrtića opremljeno je modernism rekvizitima, a sve to na radost mnogobrojne djece koji borave u ovom vrtiću.

 “Atos banka se odazvala ovoj akciji i donirala sredstva kako bi dvorište ovog vrtića zasijalo u novom ruhu, te kako bi na ovaj način izmamili osmijehe mališanima koji borave u ovom vrtiću. Svjesni smo da je lokalnim zajendicama u kojim poslujemo potrebna naša podrška, te se trudimo iz godine u godinu da svojim društveno odgovornim projektima pokažemo da podrškom pravim vrijednostima stvaramo bolje okruženje za sve nas. Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo ovaj put našim najmlađim sugrađanima obezbijedili lijep prostor za igru, a koji će im sigurno izmamiti osmijeh na lica” izjavio je ovim povodom Predrag Turudija, rukovodilac Filijale Prijedor Atos banke Banja Luka.

Iz Javne ustanove “Pčelica Maja” Novi Grad  na donaciji za pomoć koje je opremljeno dvorište ovog vrtića.

Želimo prije svega da izrazimo veliku zahvalnost Atos banci na ovoj značajnoj donaciji za našu ustanovu. Na ovaj način će naša dječica moći da uživaju u moderno opremljenom dvorištu, te smo uz pomoć ove donacije obezbijedili dječi bolje uslove, kako bi svoje vrijeme provodili na što kvalitetniji i raznovrsniji način, razvijajući tako ne samo svoje fizičke sposobnosti nego i maštu i kreativnost” izjavila je ovim povodom Radmila Japundža, direktorica Javne ustanove “Pčelica Maja” Novi Grad.

PR

Objava Atos banka u sedmici djeteta obradovala djecu iz vrtića “Pčelica Maja” iz Novog Grada prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -