Vijesti

„Banka Poštanska štedionica“ kreditira „Pošte“ sa dva miliona KM

BANJALUKA – „Banka Poštanska štedionica“, bivša Komercijalna banka, kreditiraće sa dva miliona KM „Pošte Srpske“ kojima je kredit neophodan za održavanje tekuće likvidnosti.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: Capital.ba

„Pošte Srpske“ su krajem marta raspisale tender za dva kredita u ukupnom iznosu od 5,5 miliona KM.

Na tender za kredit od dva miliona KM stigle su dvije ponude, a ugovor je dobila „Banka Poštanska štedionica“ čija ponuda je ocijenjena kao prihvatljiva i najpovoljnija.

Ovaj kredit „Pošte“ uzimaju na 12 mjeseci, a kamata koju će platiti iznosi 39.800 KM, što je za 200 maraka manje od one koju je preduzeće planiralo.

Pored ovog, „Pošte“ traže banku i za kredit od 3,5 miliona KM za obrtna sredstva na period od tri godine.

CAPITAL je ranije pisao da je uprava „Pošta Srpske“ svoje poslovanje u ovoj godini fokusirala na uzimanje milionskih kredita iz kojih će, između ostalog, kupiti objekat za sorting centar, ali i održavati likvidnost i povećati plate.

Naime, pored pomenutih kredita „Pšte“ u ovoj godini planiraju uzeti još jedan overdraft kredit od dva miliona KM za poboljšanje likvidnosti te kredit od devete miliona za kupovinu sorting centra oko kojeg se prošle godine podogla velika prašina.

CAPITAL: M. Č. Lj.

Objava „Banka Poštanska štedionica“ kreditira „Pošte“ sa dva miliona KM prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -