Vijesti

BBI BIZNIS MAGAZIN: OKRUGLI STO NA TEMU JAČANJA EKONOMSKE SARADNJE IZMEĐU BIH I BAHREINA


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnjem skupu, osim kompanija iz Bahreina i BiH, priključili su se privrednici iz drugih zemalja Golfskog zaljeva i zemalja regije Zapadnog Balkana.

Poslovna delegacija iz Kraljevine Bahrein iskazala je veliku zainteresovanost za poslovnu saradnju s poduzetnicima iz Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrugli sto održan je u Privrednoj komori Federacije BiH, a predsjednik Privredne komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić izrazio je zadovoljstvo što je Privredna komora Federacije BiH već tradicionalno partner Sarajevo Business Foruma te ga je prepoznala kao vodeći poslovno-investicijski projekt koji predstavlja cijelu regiju u najboljem svjetlu.

Voditeljica odjeljenja BBI VIP Business Cluba Azra Čolić izjavila je da je na današnjem okruglom stolu učestvovalo oko 40 kompanija te su predstavnici kompanija nakon prezentacije poslovanja obavili i kratke B2B sastanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Balkan One Health Network i Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica će 15. juna biti domaćini prve regionalne konferencije “Jednog zdravlja”.

Konferencija je planirana u tzv. hibridnom modelu, kombinaciji online i „živih“ predavanja, a u Zenicu će biti pozvani predstavnici svih institucija i organizacija koje se smatraju „zainteresovanim stranama“ u procesu „Jednog zdravlja“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su, između ostalih, predstavnici ambasada, različitih nivoa vlasti, državnih institucija, univerziteta, instituta i zavoda, te komora, bolnica i klinika, kao i drugih stručnih ustanova iz BiH i regije.

Gradnja 85 novih kilometara autoceste počet će do kraja ove godine. Riječ je o projektima čija je vrijednost procijenjena na 2,46 milijardi konvertibilnih maraka.

Prema riječima direktora JP Autoceste Federacije BiH Elmedina Volodera, riječ je o kilometrima dionice Putnikovo Brdo – Medakovo, Medakovo – Ozimice i Ozimice – Poprikuše prema sjeveru kod Doboja, čime će kompletan sjeverni dio koridora u Federaciji BiH biti u izgradnji.

Na jugu su to dionice tunel Kvanj – Buna i Mostar jug – tunel Kvanj, zatim dvije kompleksne dionice tunel Prenj i Mostar sjever – Mostar jug.

Pogledajte video OVDJE.



Hayat.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -