Vijesti

Bh. firma namjenske industrije prodaje se za 10,8 miliona KM

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Bh. firma namjenske industrije objavila je da se prodaje. Stečajni upravnik oglasio je međunarodni javni poziv za dostavljanje pismenih ponuda za kupovinu pokretne i nepokretne imovine kompanije Vitezit d.o.o Vitez.

Vrijednost cjelokupne imovine koja je ponuđena na prodaju je 10,8 miliona KM, izvještava BiznisInfo.

Nekretnine koje se prodaju, između ostalog, uključuju kompleks Pogona “D”, odnosno proizvodnu cjeline “Proizvodnja nitroglicerina”.

Također se prodaje dio ovog kompleksa sa više objekata koji čine proizvodnu cjelinu “Proizvodnja plastičnih eksploziva”, a u sklopu kojeg su izgrađena 34 građevinska objekata.

Prodaje se i dio kompleksa sa objektima i tehnologijom za tretman vode iz potoka Večerska, sa nekoliko građevinskih objekata.

Prodaje se i ispitni poligon sa 18 samostalnih klasičnih objekata Pomoćno-skladišne cjeline. Riječ je o “poligonu za ispitivanje proizvedenih eksploziva” koji je izgrađen na više međusobno povezanih katastarskih parcela.

Prodaju se i magacini, administrativne zgrade, kuhinja, upravna zgrada, kotlovnice, “trans servis”, ambulante, te još nekoliko objekata i pogona.

Pisane ponude dostavljaju se do 6. decembra.

Bh. firma namjenske industrije prodat će se 12. decembra u 12 sati u prostorijama Općinskog suda u Travniku.

raport/press(Pressmedia)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -