Vijesti

BI-BI-SI OTPUŠTA STOTINE RADNIKA Kriza zakucala na jedan od najvećih medijskih magnata

Bi-Bi-Si navodi da njegovi spoljni servisi moraju da ostvare uštedu od 28,5 miliona funti u okviru šire redukcije od 500 miliona funti.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

U julu je objavljen plan o spajanju televizije Bi-Bi-Si za vijesti iz svijeta sa domaćim servisom u jedinstveni kanal koji će biti pokrenut u aprilu sljedeće godine, prenio je AFP.

Svjetski servis Bi-Bi-Sija trenutno emituje sadržaje na 40 jezika širom svijeta i ima sedmičnu publiku od oko 364 miliona ljudi.

Korporacija je objavila da se navike publike mijenjaju i da sve više ljudi pristupa vijestima onlajn, što, u kombinaciji sa zamrzavanjem budžeta britanske medijske kuće, povećava troškove i da zbog toga ima smisla da digitalni servisi budu prioritet.

U saopštenju se navodi da je predloženo otpuštanje 382 radnika.

Jedanaest servisa na stranim jezicima – za Azerbejdžan, Brazil, Indiju na marati jeziku, Južni Sudan na mundi jeziku, Pendžab, Rusiju, Srbiju, Tajland, Šri Lanku, Tursku i Vijetnam – već su digitalizovani.

Planirano je da im se pridruži još sedam redakcija na stranim jezicima, uključujući kinesku.

Ukidaju se radijski servisi na arapskom, persijskom, kirgizijskom, hindu, bengalskom, kineskom, indonežanskom, tamilskom i urdu jeziku.

BONUS VIDEO:

Objava BI-BI-SI OTPUŠTA STOTINE RADNIKA Kriza zakucala na jedan od najvećih medijskih magnata prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -