Vijesti

‘Bili jednom Seljak, Mljekar i Mesar…’: Malak Farma zatvara dvije prodavnice u Sarajevu, evo zašto…

Malak grupacija posluje u BiH u više sektora – ima Malak Hotel na Ilidži, fabriku namještaja Malak Janj Donji Vakuf, a posluje i putem firmi Malak Group, Društvo za promet nekretnina, trgovinu i usluge d.o.o. Sarajevo i Malak Invest d.o.o. Kakanj

Malak Farma donijela je odluku i zatvaranju dvije prodavnice u Sarajevu pod brendom “Bili jednom Seljak, Mljekar i Mesar…”, kao rezultat tržišnih kretanja.

Od oktobra bit će zatvorene prodavnice na Pofalićima i u Gradskoj tržnici Markale, a odluka je, kako se navodi, donesena s obzirom na izazove u trenutnom ekonomskom okruženju koji zahtijevaju promjene u poslovanju, a kako bi poslovanje ostalo održivo i konkurentno.

– Malak Farma je od samog početka projekat koji je izrazito kompleksan i širokog zahvata na tržištu, sastoji se od: turizma, ugostiteljstva, poljoprivrede, proizvodnje i prodaje naših proizvoda. Od početka se trudimo olakšati našim dragim kupcima dostupnost proizvoda Malak Farme kroz naše prodavnice i dostavu u Sarajevu. Zbog promijenjene situacije na tržištu, koja se najviše reflektovala na poljoprivredno-proizvodni segment, prinuđeni smo isti optimizirati i ograničiti na ono što je trenutno izvodivo, kako bi projekat i dalje mogao rasti i razvijati se u segmentima našeg poslovanja koje su više obećavajući, te kako bismo mogli nastaviti isporučivati našim dragim kupcima visoko kvalitetne proizvode i usluge – saopćili su iz Malak Farme.

Dodali su da će nastavak kontinuiteta rada biti obezbijeđen u prodavnici  “Bili jednom Seljak, Mljekar i Mesar…“ na Saraj Polju.

Malak grupacija posluje u BiH u više sektora – ima Malak Hotel na Ilidži, fabriku namještaja Malak Janj Donji Vakuf, a posluje i putem firmi Malak Group, Društvo za promet nekretnina, trgovinu i usluge d.o.o. Sarajevo i Malak Invest d.o.o. Kakanj.

Vlasnik ovih društava je Saudijac Saud Shehatha M Alanazi, prenio je Indikator.ba.



(Pressmedia)