Vijesti

BORCIMA DANAS 21,5 MILIONA Nastavlja se isplata jednokratne pomoći od 100 KM za mlade u RS

Ministarstvo finansija Republike Srpske danas je na račune 215.590 boraca, ratnih vojnih invalida, članova porodica poginulih boraca, tj. za korisnike porodične invalidnine u Republici Srpskoj koji imaju rješenje nadležnog organa, isplatilo jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM. Isplata je izvršena na osnovu spiskova iz evidencije Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Danas se nastavlja i isplata jednokratne pomoći od 100 KM za mlade u Republici Srpskoj. Zaključno sa 18.07.2022., na račune mladih je isplaćeno ukupno 8.456.900 KM. Elektronsku prijavu za jednokratnu pomoć je do sada podnijelo 116.132 mladih iz Republike Srpske i Brčko Distrikta.

Sredstva su obezbjeđena u Rebalansu budžeta Republike Srpske za 2022. godinu, kao dio mjera koje imaju za cilj ublažavanje negativnih posljedica inflacije, a u narednom periodu će u skladu sa Odlukom Vlade Republike Srpske o isplati jednokratne pomoći po 100 KM dobiti i korisnici penzija.

BONUS VIDEO:

Objava BORCIMA DANAS 21,5 MILIONA Nastavlja se isplata jednokratne pomoći od 100 KM za mlade u RS prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -