Vijesti

Brzim vozom do mora

Od danas brzim bh. vozom građani mogu do mora, od Sarajeva do Neuma. Željeznice Federacije BiH obavijestile su putnike da od danas do 31. augusta ove godine do mora mogu putovati brzim vozom.

Promijenjen je red vožnje brzog putničkog bh. voza na relaciji Sarajevo – Čapljina – Sarajevo. Tako će sada putnici na stanici Čapljina ostvarivati vezu na autobusku liniju za Neum, Makarsku i Split. Sezonski voz iz Sarajeva polazit će svakog jutra.

Privredna komora Federacije BiH promovisat će bh. proizvođače i proizvode te su s tim ciljem u postupku zaštite dva brenda – BH Quality i Izvorno domaće, koji će biti dodjeljivani kompanijama koje ispunjavaju uvjete za njegovo dobijanje.

Potpredsjednik Privredne komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić naglasio je da svi moramo kupovati domaće proizvode.

  • Rješenje je u nama, jer bosanskohercegovački kupac može riješiti ovaj problem sedam milijardi deficita iz prošle godine. Da je svjestan da kupovinom domaćeg proizvoda samo tada utječe na ukupan razvoj društva; samo tada daje novac u bh. škole, puteve, bolnice, kazao je Jašarspahić te dodao da nećemo promijeniti društvo dok se sami ne promijenimo.

Od 1. do 4. jula 2021. godine na Jahorini će se održati 1. poslovni skup pod nazivom “Global Business Executive Retreat 2021”. Ovo će biti jedinstven događaj čiji je cilj okupljanje predstavnika iz privatnog i javnog sektora i poslovnih ljudi iz regije i cijelog svijeta. Poseban naglasak bit će stavljen na teme koje privlače investitore, ali također promovišu i domaće kompanije kao potencijalne investitore i kooperante na drugim tržištima svijeta. Skup će okupiti 100 učesnika iz poslovnog svijeta iz više od 20 zemalja, predstavnike privatnog i javnog sektora, te predstavnike međunarodne zajednice, organizacija i poslovnih udruženja.

Video pogledajte OVDJE