Vijesti

CB BiH: Neznatno smanjen broj blokiranih računa firmi

SARAJEVO – U BiH je do danas blokirano 100.820 računa poslovnih subjekata, što je manje za osam nego na početku marta, objavila je Centralna banka BiH.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: Agencije

Prema ažuriranim podacima o blokiranim računima u BiH, jutros je 54.681 firma imala blokiran bar jedan račun, što je više za 43 firme nego 1. marta.

Kao i u prethodnim, i u ovom mjesečnom izvještaju o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Banke, koji sadrži 4.046 stranica, navedena su pravna lica iz različitih oblasti, među kojima su razna udruženja, agencije, opštine, privredna preduzeća, zadruge, sportske i zdravstvene organizacije, te subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima.

Prošlog mjeseca, odnosno zaključno sa krajem februara, bilo je blokirano 100.828 računa poslovnih subjekata, dok je 54.638 firmi imalo blokiran bar jedan račun.

U prvom izvještaju Centralne banke, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun. Srna

Objava CB BiH: Neznatno smanjen broj blokiranih računa firmi prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -