Vijesti

Centralna banka BiH obilježava 25 godina rada

SARAJEVO – Centralna banka BiH obilježava  25 godina rada. Iz banke su poručili kako su tokom ovih godina uspjeli održati monetarnu stabilnost zemlje kao jedan od ključnih faktora makroekonomske stabilnosti.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO; CBBIH

Podsjećaju kako je njihov zadatak da provode aranžman valutnog odbora, održavaju stabilnost i povjerenje u domaću valutu – konvertibilnu marku, čime se doprinosi i održavanju sveukupne finansijske stabilnosti Bosne i Hercegovine.

“Svih 25 godina radimo u interesu države, privrede i građana Bosne i Hercegovine. Prošli smo dinamičan put od uspostavljanja jedinstvene bosanskohercegovačke valute, preko reforme platnog prometa i bankarskog sektora, pa sve do brojnih realizovanih projekata sa domaćim i međunarodnim finansijskim institucijama, što nas je etabliralo kao snažnu, profesionalnu i odgovornu instituciju”, saopšteno je iz CBBIH.

Guverner banke Senad Softić je izjavio kako je činjenica da CBBIH slovi za najstabilniju i jednu od najuspješnijih institucija što je priznanje za sve urađeno.

Uspješna realizacija svih zadataka i aktivnosti ne bi bila moguća bez maksimalne profesionalnosti i angažmana svih članova naše institucije“, poručio je Softić.

CAPITAL: D. T.

Objava Centralna banka BiH obilježava 25 godina rada prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -