Vijesti

Cilj u turizmu je najprije dostići broj od 52 miliona turista iz 2019.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan kazao kako su države koje su ključne za turistički sektor Turske postepeno počele ublažavati svoja ograničenja putovanja.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako je cilj njegove zemlje u turizmu što prije vratiti broj od 52 miliona turista iz 2019. godine, a zatim krenuti prema cifri od 70 miliona, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je boravio u Antaliji gdje se obratio na sastanku sa predstavnicima lokalnog odbora Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

Tom prilikom je kazao da se Antalija nastavlja razvijati i rasti unatoč djelomičnim problemima u turizmu tokom epidemije.

Podsjećajući da je u šetak održan i prvi Diplomatski forum u Antaliji (ADF), uz učešće mnogih šefova država i vlada, Erdogan je kazao kako je Antalija sada postala centar takvih sastanaka na globalnom nivou.

“Naš glavni cilj u turizmu je što prije vratiti broj od 52 miliona turista iz 2019. godine, a zatim krenuti prema cifri od 70 miliona”, poručio je Erdogan.

Naglasio je kako su države koje su ključne za turistički sektor Turske postepeno počele ublažavati svoja ograničenja putovanja.

“Od utorka Rusija ukida zabrane, a turisti iz Rusije počet će pristizati u Antaliju”, naglasio je Erdogan.

Kazao je kako je Turska posljednjih osam godina bila meta različitih udara i napada.

“Tokom neprestanih napada kojima smo bili izloženi posljednjih osam godina, meta je bila direktno Turska, nezavisnost, budućnost i uspjeh turskog naroda”, rekao je Erdogan.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -