Vijesti

Crna Gora i Hrvatska se oporavljaju od pandemije, najveći broj turista u ovoj godini

Prema podacima Nacionalne turističke organizacije (NTO), u Crnoj Gori trenutno boravi 35.000 turista, što je 60 odsto nego u istom period 2019. godine, saopštio je crnogorski minister ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

“To je najbolji dokaz oporavka našeg turizma nakon prošlogodišnjeg potopa”, poručio je Milatović putem Tvitera.

S druge strane, tokom vikenda u splitskoj luci in a aerodromu očekuje se promet oko 45.000 putnika, najviše u ovoj godini.

“Kroz splitsku gradsku luku ovog vikenda očekujemo promet oko 30.000 putnika u oba smera sa srednjodalmatinskim ostrvima, te više od 10.500 vozila u trajektima”, rekla je za Hinu Jelena Ivulić, direktorka “Jadrolinijine” agencije u Splitu.

Ona je istakla da je zbog povećanog prometa putnika danas uvedena i jedna vanredna trajektna linija prema Supetru na Braču, a bude li potrebe – uvodiće se još dodatnih trajektnih linija prema srednjodalmatinskim ostrvima.

Osim domaćih putnika, primetno je da je najviše turista iz Slovenije, Poljske, Ceške i Slovačke, dodala je.

“Radujemo se ovim gužvama u splitskoj trajektnoj luci koje već sada podsjećaju na dobra stara vremena prije izbijanja pandemije korona virusa“, rekla je Ivulićeva.

Na splitskom aerodromu takođe se očekuje promet od oko 15.000 putnika.

“Ovog će vikenda u našu vazudšnu luku sletjeti 100 aviona od kojih su 80 komercijalni a 20 privatni”, kazao je Hini šef službe prihvata i otpreme putnika na aerodromu u Splitu Mate Melvan.

Prema njegovim rečima, trenutno je na prevozu putnika u splitsku vazdušnu luku angažovan 31 avioprevoznik koji su obnovili promet sa 65 destinacija u 24 zemlje.Tanjug

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -