Vijesti

Crna Gora smanjila iznos garancija za ekonomsko drzavljanstvo

PODGORICA – Vlade Crne Gore je smanjila minimalan iznos traženih bankarskih garancija u postupku sticanja tzv. “ekonomskog” državljanstva sa 2,5 miliona evra, koliko iznosi 50 odsto minimalne investicije, na fiksnih jedan milion evra, saopštio je Centar za građansko obrazovanje (CGO).

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Agencije

Umjesto prekida ove sporne prakse, vlada Dritana Abazovića dodatno stimuliše kontroverzne biznismene iz čitavog svijeta i olakšava im proceduru za sticanje crnogorskog državljanstava na ovaj način, otvoreno prkoseći upozorenjima Evropske komisije”, naveli su iz CGO, prenosi portal bankar.me.

Iz te nevladine organizacije dodaju da je pomenutu odluku vlada donijela u četvrtak i podsjećaju da je EK “oštro kritikovala sve prethodne vlade Crne Gore zbog sprovođenja Programa ekonomskog državljanstva, kao i da je posebno ekplicitna bila kad je vlada Zdravka Krivokapića, pred istek roka važenja i bez najave, produžila ovaj Program”.

CGO ističe da ovo nije obećani proreformski i proevropski pristup vlade, i da može dodatno otežati već bremeni proces evropeizacije”, piše u saopštenju.      Tanjug

Objava Crna Gora smanjila iznos garancija za ekonomsko drzavljanstvo prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -