Vijesti

Crnogorci od benzinskih pumpi napravili markete

PODGORICA – Otkako je zabranjen rad supermarketima nedjeljom u Crnoj Gori, građani tog dana masovno kupuju u prodavnicama na benzinskim pumpama.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Pixabay

Iz Udruženja naftnih kompanija Crne Gore Boris Spalević, za Portal RTCG, kazao je da je u odnosu na radne dane, promet na benzinskim stanicama nedjeljom veći u prosjeku za oko 50 odsto. Od standardnih životnih namirnica, najviše se kupuju kafa za ponijeti, kroasani, slatkiši, grickalice, voda i konzervirana hrana.

Na osnovu izmjena Zakona o unutrašnjoj trgovini predviđeno je da se nedjeljom i praznicima kupovina može obavljati u apotekama, specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, sredstava za zaštitu biljaka ili pogrebne opreme, benzinskim stanicama i prodavnicama za kupovinu na malo u okviru benzinskih stanica.

U odnosu na radne dane, promet na benzinskim stanicama nedjeljom je veći u prosjeku za oko 50%, u gradskim naseljima je i veći, dok je van gradskih zona taj promet sličan kao i u ostalim danima”, kazao je Spalević.

To prvenstveno, kako kaže, zavisi od lokacije same benzinske stanice.

Od standardnih životnih namirnica koje građani najviše kupuju su uglavnom kafa za ponijeti, kroasani, slatkiši, grickalice, voda, konzervirana hrana, čokolade…

Nema pravila, kupuju se i cigarete ili neke sitnije potrebštine, dok i to zavisi od perioda godine, tako da su ljeti najtraženiji sladoledi i sokovi, a zimi pelet, više antifrizi i tečnosti za stakla protiv zamrzavanja itd”, navodi Spalević.

On je istakao da su prodavnice na bezinskim pumpama proširile asortiman proizvoda.

Sve benzinske stanice su proširile asortiman i to je trend u cijelom svijetu, pa se nadamo da će benzinske stanice u budućnosti imati sve veću ponudu, od pripremljene hrane, sendviča, peciva do izdavanja prostora za održavanje poslovnih sastanaka i slično”, poručio je Spalević.

Ističe da gužve nedjeljom na bezinskim pumpama nijesu pojava iz razloga što se trgovina u marketima odvija uglavnom kao dopuna kupovine artikala koji su potreba za one koji sipaju gorivo ili potreba onih koji u toku nedjelje žele dopuniti nedostajući artikal pošto supermarketi ne rade nedjeljom.   RTCG

Objava Crnogorci od benzinskih pumpi napravili markete prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -