Vijesti

DANAS ODRŽANA SJEDNICA UO RŽR-a Јavor: Pozdravljam odluku Vlade Srpske da se odgodi dokapitalizacija RŽR „Ljubija“

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor pozdravio jeje odluku Vlade Republike Srpske da se odgodi dokapitalizacija prijedorskog Rudnika željezne rude „Ljubija“.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Јavor je na konferenciji za novinare u Prijedoru istakao da je Vlada Srpske na jučerašnjoj sjednici zadužila republičku Investiciono-razvojnu banku da uputi zahtjev Upravnom odboru RŽR Ljubija da sazove vanrednu sjednicu Skupštine akcionara radi poništenja dvije odluke o dokapitalizaciji ovog državnog preduzeća.

Pojasnio je da je riječ o odlukama o povećanju kapitala i o trećoj emisiji obveznica.

– Razlog je to što se u kratkom vremenskom periodu ne mogu izuzeti parcele i imovina za interes lokalne zajednice iz vlasništva preduzeća. Danas je održana sjednica UO RŽR-a i za 16. septembra zakazana je Skupština akcionara – naveo je Јavor.

Pozvao je opozicione partije da najavama protesta protiv dokapitalizacije „Ljubije“ ne dovode u zabludu građane, ocjenjujući da je sramotno da na proteste pozivaju oni koji su doveli do toga da se RŽR „ne može baviti svojom osnovnom djelatnošću, a to je eksploatacija rude“.

BONUS VIDEO:

Objava DANAS ODRŽANA SJEDNICA UO RŽR-a Јavor: Pozdravljam odluku Vlade Srpske da se odgodi dokapitalizacija RŽR „Ljubija“ prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -