Vijesti

Decenija najboljeg prijateljstva kompanije Bingo i SOS Dječijih sela u BiH / DONACIJA U IZNOSU OD 44.000 KM

Već deset godina Bingo je najbolji prijatelj porodice SOS mame Amire te će vrijednom donacijom u iznosu od 44.000 KM biti osigurano sve što je tokom godine dana potrebno djeci za sretno i bezbrižno odrastanje dok se dio donacije usmjerava za podršku porodicama Programa jačanja porodica.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Obilježavanje desetogodišnje saradnje ozvaničeno je potpisivanjem ugovora o donaciji između izvršnog direktora za biznis operacije kompanije Bingo Edina Ibrahimovića i nacionalnog direktora SOS Dječijih sela BiH Malika Garibije.

Već deset godina dio smo ove sjajne organizacije čiji je način brige o djeci i mladima jedinstven. Sretni smo što smo tokom protekle decenije doprinijeli zdravom odrastanju djece iz naše porodice, ali i mladih kroz druge programe poput Programa jačanja porodica ili YEEP i YES projekta. Pripremiti ih za samostalan put je najteži posao, a mi smo se trudili da tokom svih ovih godina budemo stabilan oslonac mami Amiri i ostatku tima SOS Dječijih sela. Osim finansijske podrške, uključeni smo u radionice i dijelimo naša iskustva sa mladima s ciljem da ih pripremimo za tržište rada, za realni, poslovni svijet. Kontinuirano uključujemo i naše poslovne partnere i podstičemo ih na aktivnosti koje usmjeravamo ka SOS Dječijim selima u BiH. O emocijama je suvišno govoriti. Uvijek se radujemo zajednički provedenom vremenu, a druženja će biti još više u narednom periodu“, kazao je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije Binga.

U dinamičnom svijetu u kojem živimo, rijetka su snažna partnerstva koja traju deceniju. Mi smo u kompaniji Bingo dobili, s razlogom kažemo najbolje prijatelje, jer imamo podršku, razumijevanje, partnere sa kojima otvoreno dijelimo uspjehe, tuge, dileme i strateške planove. Deceniju svjedočimo sa koliko istinske posvećenosti i nesebičnosti Bingo odgovara na potrebe djece, mladih ljudi i porodica u riziku da sa ponosom i zahvalnošću izgovaramo – to su naši najbolji prijatelji. Sa porodicom mame Amire postoji jedna posebna vrsta poveznosti koja je rezultirala sigurnim i sretnim odrastanjem djece u porodičnom okruženju, uz spoznaju da imaju snažan oslonac. Pored toga, uvijek smo nailazili na razumijevanje za podršku mladima na njihovom putu ka osnaživanju i traženju zaposlenja, a uz to Bingo podupire i naš rad sa socijalno ugroženim porodicama. Šta reći osim, hvala Bingo od srca jer ste naši najbolji prijatelji“, rekao je nacionalni direktor organizacije Malik Garibija.

Vrijednom donacijom u iznosu od 36.000 KM bit će osigurano sve što je potrebno dječacima i djevojčicama iz porodice SOS mame Amire tokom godine dane, a sa dodatnih 8.000,00 KM bit će pružena pomoć socijalno ugroženim porodicama iz Programa jačanja porodica kroz njihovo osnaživanje i jačanje roditeljskih vještina, kako bi biološke porodice ostale na okupu. Bingo godinama podržava i mlade ljude u njihovoj pripremi za potrebe tržišta rada, ali i u pronalasku prvog zaposlenja.

Više informacija o radu SOS Dječijih sela BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.

(Haber.ba)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -