Vijesti

Đapo-Đurović: Proširiti saradnju BiH i Crne Gore u oblasti turizma

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo sastala se danas u Vladi FBiH s ministrom ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goranom Đurovićem kako bi razgovarali o oporavku turizma u post-covid periodu, uspješnim projektima te regionalnoj saradnji.

Ministar Đurović kazao je da su razgovarali o oblastima koje moraju unaprijediti i u Crnog Gori i u BiH, te da još intenzivnije žele povezati dvije države koje imaju dobru saradnju u oblastima ekonomije i turizma.

– Mnogo građana iz Crne Gore dolaze u BiH, a na svu sreću i obratno. Moramo da radimo na tome da takav odnos i proširimo na ostale segmente – kazao je Đurović.

Također je naglasio da su razgovarali o obnovi putne infrastrukture koja povezuje dvije države, posebno se osvrnuvši na put preko Šćepan Polja, te je najavio da će uskoro i iznaći rješenje za to, budući da je to najkraći put između Podgorice i Sarajeva.

– Cilj moje posjete je da kažem građanima BiH da su dobro došli u Crnu Goru i da ih očekujemo. Naše plaže, mora, jezera i planine su spremne i trudit ćemo se da budemo dobri domaćini. Vi ste divni gosti, a mi ćemo biti još bolji domaćini – poručio je Đurović.

Ministrica Đapo istakla je da Crna Gora i BiH imaju izuzetno dobre odnose te da su danas razgovarali o unapređenju regionalne saradnje, ali i saradnji dvije države.

– Crna Gora i BiH surađuju i u pogledu turizma, a imenovanjem nove Vlade Crne Gore imat ćemo još više uspjeha. Iako ima prekrasno more, Crna Gora se fokusira na razvoj ruralnog i zdravstvenog turizma – kazala je Đapo.

Podsjetila je također da Crna Gora danas u Sarajevu prezentira i svoje turističke potencijale.

U delegaciji Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore bili su i državni sekretar u Ministarstvu Damir Davidović, kao i predstavnici Ambasade Crne Gore u BiH.

(Fena)