Vijesti

Do kraja 2021. godine LPR nadzorni sistem i na području općine Breza

Općinski načelnik Vedad Jusić 17. juna realizirao je radni sastanak sa komandirom Policijske stanice (PS) Breza Mensurom Halilovićem.

Načelnik i komandir definisali su obaveze u cilju nabavke LPR nadzornih kamera i softvera koji bi PS Breza uveliko olakšao operativni rad na terenu, a time i povećao nivo sigurnosti građana Breze. Radi se o savremenoj tehnologiji koja omogućava nadzor i snimanje lica i saobraćaja uz mogućnost prepoznavanja registarskih tablica na vozilima u svim vremenskim uvjetima.

Općina Breza je za ove potrebe u budžetu za 2021. godinu obezbijedila kapitalni grant u iznosu od 15 hiljada KM.

U cilju stvaranja boljih uvjeta saobraćajne sigurnosti definisane su i potrebe u kontekstu postavljanja vertikalne i horizontalne signalizacije na regionalnom putu R-444, ali i na lokalnim cestama uz neophodno kvalitetnije obilježavanje bijele linije i pješačkih prelaza.

Komandir je informisao načelnika o stanju kriminaliteta i broju krivičnih djela u prethodnih 5 mjeseci, te o maloljetničkoj delikvenciji kao problemu koji je aktuelan u posljednjim mjesecima. PS Breza neophodan je i angažman novih policajaca i inspektora, odnosno popunjavanje sistematizovanih radnih mjesta u cilju funkcionalnije organizacije aktivnosti i nadležnih poslova.

Načelnik Jusić i komandir Halilović pozvali su građane Breze da prijave sumnjiva lica i radnje u kontekstu nezakonitog dovoza nezbrinutih pasa na teritorij općine Breza, kao i svih drugih nezakonitih radnji u cilju zajedničkog djelovanja građana i nadležnih institucija.