Vijesti

Džindić: Omogućili smo penzionisanje za još 9.000 ljudi

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Za uvezivanje radnog staža još 4,5 miliona KM, omogućili smo penzionisanje za oko 9.000 ljudi, nastavili smo aktivnosti na uvezivanju staža.

Na prijedog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Vlada FBiH danas je donijela odluke o usvajanju dva programa utroška sredstava utvrđenih u ovogodišnjem federalnom budžetu, a namijenjenih kao subvencije za uvezivanje radnog staža radnika u javnim, te privatnim preduzećima i poduzetnicima, u ukupnom iznosu od 4.468.000 KM.

Od toga se na javna preduzeća odnosi 3.468.000 KM, a na privatna preduzeća i poduzetnike milion. Prvenstveni cilj ovih programa je zbrinjavanje radnika koji ne mogu steći pravo na odlazak u penziju jer im nije uplaćen radni staž.

“Do sada smo u našem mandatu izdvojili 45 miliona KM za uvezivanje radnog staža ljudima koji nisu mogli otići u penziju, a imali su ispunjene uslove. Tako je penzionisano oko osam hiljada penzionera.

Današnjom inicijativom da se rasporedi dodatnih 4,5 miliona KM putem javnog konkursa uvezat će se staž za otprilike još hiljadu penzionera”, poručio je na svom Facebooku resorni federalni ministar Nermin Džindić.

Biznis.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -