Vijesti

Eastern Mining obilježava Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja na poslu

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Vlade zemalja s aktivnom rudarskom industrijom također su prepoznale koliko su važni sigurni radni uvjeti na lokacijama rudnika, pa je to sada jedna od najreguliranijih industrija u svijetu.

Rudarstvo je evoluiralo u primjeni sigurnosnih standarda kroz proces koji se naziva upravljanje rizikom, što podrazumijeva usmjeravanje napora organizacije na temeljito razumijevanje incidenata koji se mogu dogoditi, onih koji mogu ozbiljno ozlijediti ili usmrtiti radnike, te uvođenje učinkovitih strategija kontrole koje ih sprječavaju.

“Iz perspektive osiguranja zaštite zdravlja i sigurnosti na poslu, rudnik u Varešu predstavlja priliku za uvođenje najboljih svjetskih sigurnosnih standarda i praksi na tržište, u kombinaciji s poštivanjem naših, domaćih propisa u BiH o tome kako poslujemo kao kompanija. To također uključuje način na koji potičemo i osnažujemo naše ljude da prijave sve potencijalne opasnosti, zajedno s upravljanjem našim sigurnosnim rizicima i kritičnim kontrolama na zajednički način,” izjavio je Shane Jolly, konsultant Adriatic Metals za sigurnost i zaštitu zdravlja na poslu.

Eastern Mining d.o.o. je započeo početne građevinske radove na dvije lokacije u okviru rudnika u Varešu, Veovača i Rupice, krajem 2021. godine, kako bi se omogućio razvoj podzemnog rudnika u prvoj polovici 2022. godine, kao preduvjet za proizvodnju koncentrata iz pogona prerade tokom 2023. godine. Od samog početka, kompanija je proaktivno primijenila pristup upravljanja rizicima tokom planiranja, postupka pribavaljanja dozvola i izvršenja ne samo na sigurnosne rizike, već i na rizike zaštite okoliša i zajednice.

Predanost Eastern Mining d.o.o. zaštiti zdravlja i sigurnosti ne završava na radnom mjestu. Ovaj pojam se proširuje, kako bi obuhvatio dobrobit radne snage i njihovih obitelji izvan posla, te na zajednice u kojima djeluje, kroz programe koji potiču i unaprjeđuju sigurne i zdrave izbore, kao i infrastrukturne projekte koji poboljšavaju javno zdravlje i sigurnost. Ovo ne samo da će imati pozitivne rezultate za ljude koji nisu direktno zaposleni u rudniku, već će poboljšati učinkovitost cjelokupnog sigurnosnog programa budući da se vrijednosti zdravlja i sigurnosti potiču i podržavaju unutar i izvan radnih mjesta.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -