Vijesti

Elon Musk: ‘Imam ‘super loš osjećaj‘ u vezi sa ekonomijom , treba pauzirati sa zapošljavanjem diljem svijeta‘

Elon Musk, izvršni direktor “Tesle” namjerava ukinuti oko deset posto radnih mjesta u toj kompaniji za proizvodnju električnih automobila, navedeno je u e-mailu koji je Musk poslao suradnicima, a u koji je uvid imao Reuters.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Musk ističe da ima “loš osjećaj” u vezi sa ekonomijom, te da treba pauzirati sa zapošljavanjem.

E-mail je poslan dva dana nakon što je najbogatiji čovjek na svijetu rekao zaposlenicima da se moraju vratiti na radna mjesta ili da u suprotnom napuste kompaniju.

Muskov zahtjev da se osoblje vrati u urede već se suočio s odbijanjem u Njemačkoj.

“Svi u ‘Tesli’ moraju provesti najmanje 40 sati u uredu sedmično “, napisao je Musk. Ako se ne pojavite, pretpostavit ćemo da ste dali otkaz”, naveo je u ranijem e-mailu.

Prema zvaničnim podacima, kompanija “Tesla”, koja nije bila dostupna za komentar o “rezanju” broja radnih mjesta, zapošljavala je krajem 2021. oko 100.000 ljudi.

Muskovo upozorenje o potencijalnoj recesiji i njenom efektu na proizvođače automobila najistaknutija je prognoza ove vrste u toj industriji.

Dok je zabrinutost od recesije porasla, nije splasnula potražnja za automobilima koje proizvodi “Tesla” i drugim električnim vozilima.

No kopanija “Tesla” ima probleme s ponovnim pokretanjem proizvodnje u svojoj tvornici u Šangaju u Kini, nakon što su je blokade uzorkovane širenjem korona virusa prisilile na skupe obustave rada.

Prije Muskovog upozorenja, koje je stiglo u e-mailu naslovljenom “pauziraj zapošljavanje širom svijeta”, kompanija “Tesla” je na mreži LinkedIn imala oko 5.000 oglasa za posao.

(Kliker.info-agencije)

Kliker.info

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -