Vijesti

Employer Partner: Addiko banka Banjaluka u prestižnoj grupi poslodavaca!

BANJALUKA – Addiko banci Banjaluka dodijeljen je Employer Partner certifikat, odnosno priznanje za izvrsno upravljanje ljudskim resursima, čime je postala prva kompanija iz finansijskog sektora u BiH, koja je potvrdila svoju izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima.

FOTO: Addiko banka

Employer Partner certifikat prestižno je priznanje koje Selectio Grupa, najveća grupacija za savjetovanje u upravljanju ljudskim resursima, dodjeljuje kompanijama koje izvrsnim i dobro povezanim HR praksama zadovoljavaju stroge kriterijume nezavisnog certifikacijskog tima i time potvrđuju važnost ulaganja u zaposlene – od prvog do zadnjeg dana u organizaciji.

“Prepoznatljivost Addiko banke Banjaluka po jedinstvenim rješenjima u domenu bankarskih usluga i proizvoda, koji su na raspolaganju našim klijentima, svakako ne bi bilo bez ljudi i timova koji su visoko motivisani i mnogostruko talentovani. Svi zajedno smo ponosni na ovo priznanje koje će doprinijeti da zajedno sa našim zaposlenima dalje gradimo banku koja se izdvaja, sa željom da budemo banka partner našim kolegama, ljudima i zajednici.”, izjavio je Srđan Kondić, predsjednik Uprave Addiko banke Banjaluka.

Zahvaljujući jedinstvenoj Employer Partner metodologiji koju prate dvije perspektive – perspektiva zaposlenih i perspektiva poslodavca, certifikacijski tim nezavisnih HR stručnjaka evaluirao je HR prakse Addiko banke Banjaluke, te dokazao njihovu izvrsnost, međusobnu povezanost i ulogu koji imaju na rast cijelokupne organizacije.

“U našem timu su radnici sa najraznovrsnijim talentima koji unapređuju svoja znanja i usavršavaju postojeće vještine, a mi kao banka u svakom trenutku nastojimo da im omogućimo priliku za razvoj, kako ličnih performansi, tako i inovativnih projekata, u okviru kojih mogu sve to i primjeniti. Razvili smo, među prvima na našem tržištu, wellbeing strategiju sistemski osmišljen plan djelovanja koji preduzimamo kako bi pokazali istinsku brigu za zaposlene i uticali na poboljšanje uslova rada, kako bi Addiko banku učinili srećnijim i zdravijim mjestom za rad”, istakla je Ivana Kantar, direktor Odjela Uprave i upravljanja ljudskim resursima u Addiko banci Banja Luka.

„Posebno pohvaljujemo što u Addiko Bank Banjaluka njeguju sigurnu radnu okolinu u kojoj se uvažava glas svih zaposlenih, gdje HR odjel ima bitnu ulogu u ohrabrivanju kvalitetne dvosmjerne komunikacije. Uz sam HR, menadžeri svih ostalih odjela takođe su upoznati sa vrhunskim HR praksama u upravljanju ljudskim potencijalima. Osim toga, svim zaposlenima su osigurani onboarding programi – prilikom dolaska novih zaposlenih, pri povratku sa porodiljskog, te u internim prelascima iz jednog u drugi odjel.“, naglasila je Lara Šubić Šuša, voditeljica projekta Employer Partner

Metodologija Employer Partner certifikata osmišljena je 2005. godine i od tada se kontinuirano revidira. Kako bi zadovoljila sve uslove za postizanje ovog prestižnog certifikata Addiko banka Banjaluka je morala proći detaljnu evaluaciju upravljanja ljudskim resursima koja prati iskustvo zaposlenih u sedam ključnih etapa.

Danas je Employer Partner proveden u više od 200 organizacija iz preko 50 zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije uvrstile certifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti HR odjela, čime je on postao puno više od priznanja.

P. R. 

Objava Employer Partner: Addiko banka Banjaluka u prestižnoj grupi poslodavaca! prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.