Vijesti

Erdogan danas u posjeti BiH, niz sastanaka sa bh. privrednicima

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan danas  boravi u zvaničnoj posjeti Sarajevu, gdje će održati niz sastanaka sa bh. zvaničnicima.

Za predsjednika Erdogana će biti priređena ceremonija svečanog dočeka uz vojne počasti, a potom će biti upriličen susret s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH. Također, zajedno sa delegacijom Republike Turske, koju čini više ministara u Vladi Turske,  susrest će se i sa članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Vanjskotrgovinska komora BiH večeras će, u saradnji sa Odborom za ekonomske odnose sa inostranstvom Republike Turske  – DEIK, u okviru zvanične posjete BiH predsjednika Republike Turske, organizirati Poslovni forum BiH – Turska.

Uz predsjednika Erdoğana, najavljeno je da bi delegaciju Republike Turske trebali činiti: ministar vanjskih poslova Mevlüt Çavuşoğlu, ministar unutrašnjih poslova Süleyman Soylu, ministar odbrane Hulusi Akar, ministar industrije i tehnologije Stafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirişçi, ministar trgovine Mehmet Muş te ministar prometa i infrastrukture Adil Karaismailoğlu.

Također, u delegaciji bi trebali biti i zamjenik predsjednika AK Partije Ömer Çelik, zamjenik predsjednika AK Partije, parlamentarac AK Partije ispred Grada Bursa Efkan Ala, predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva Turkiye-Bosna i Hercegovine Refik Özen i ambasador Turske u Sarajevu Sadık Babür Girgin, najavljeno je u ponedjeljak iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Nakon posjete BiH, turski predsjednik bi trebao posjetiti Srbiju i Hrvatsku.

 

(Fena)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -