Vijesti

Evro pao na najniži nivo u dvije decenije, dolar ostao jak

SINGAPUR – Evro je u utorak pao na novi najniži nivo u dvije decenije zbog zabrinutosti u Evropi oko snabdijevanja energijom i ekonomskog rasta, dok je dolar ostao jak u odnosu na glavne konkurente.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Pixaby

Evro je dostigao 0,9909 dolara, što je najniža vrijednost od kraja 2002, a zadnji put je pao za 0,29 odsto na 0,9914 dolara.

Rusija će zaustaviti isporuke prirodnog gasa Evropi preko gasovoda Sjeverni tok 1 na tri dana krajem mjeseca, što je posljednji podsjetnik na nesigurno stanje snabdijevanja kontinenta energijom.

Toplinski talasi u Evropi već su opteretili snabdijevanje energijom i raste zabrinutost da bi svaki prekid tokom zimskih mjeseci mogao biti razoran za poslovne aktivnosti.

Investitori takođe čekaju zapisnik sa posljednjeg sastanka Evropske centralne banke (ECB) o politici u četvrtak, koji će vjerovatno zvučati agresivno iako se kontinent suočava s padom ekonomskog rasta, javlja Rojters.

Fena

Objava Evro pao na najniži nivo u dvije decenije, dolar ostao jak prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -