Vijesti

Festival vrhunskih vina u četvrtak u Međugorju

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Festival vrhunskih vina “Blaž Enology 2022” održat će se u četvrtak, 8. septembra u Sportskom centru Međugorje pod pokroviteljstvom Vanjskotrgovinske komore BiH, USAID-a, Vlade HNK i Posrchea.

Izjave za medije planirane su u 17 sati, najavljeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Dodaje se kako će posjetitelji od 18 sati moći uživati u bogatoj enološko-gastronomskoj ponudi za koju će se pobrinuti više od 30 izlagača.

“Blaž Enology već dugi niz godina okuplja najrenomiranije proizvođače Blatine i Žilavke, što je naravno slučaj i ove godine”, poručili su u priopćenju.

Ovogodišnji enološki performans svojim će nastupom obogatiti Branimir Bubica i klapa Sebenico s posebnim gostom Markom Pecotićem Pecom.

Organizatori ističu kako će neizostavan dio večeri biti i specijaliteti najpoznatijeg bosanskohercegovačkog kuhara Nihada Memeledžije.

“Krajem prošlog mjeseca u sklopu aktivnosti ‘Blaž Enology 2022’ u wine hotelu Cesarica u Međugorju održan je i prvi tečaj sommelierstva s Draženom Šunjićem na kojem je sudjelovalo 40 polaznika”, dodaje se u priopćenju.

Na kraju se navodi i to da će u idućem razdoblju, s ciljem promicanja Hercegovine kao vinske regije, u wine clubu Smokva u Ljubuškom biti održana i vinska radionica žilavke i blatine sa Sinišom Lasanom.

(Fena)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -