Vijesti

(FOTO) MIRNES SA SUPRUGOM NAPRAVIO ZID OD PIVSKIH BOCA: 5 DANA GRADIO, 1.464 BOCE ISKORISTIO

Neobičnu građevinu sagradio je Mirnes Zukić iz mjesta Ribnica Općina Zavidovići, koji je na kreativni način iskoristio svoju ideju i sagradio zid parking prostora. Kako je za portal Crna-Hronika izjavio, iskoristio je čak 1.464 staklene pivske boce 0,33l Tuzlanskog pilsnera.

Trebalo mu je oko godine dana da skupi sve flaše, a 5 dana da zid sagradi a u svemu mu pomaže supruga Merima.

“Ideja je iz moje glave, radio sam ja i prije ovog zida jedan sasvim drugi projekat isto od staklenih boca. Ova zid sam radio sve ukupno oko 5 dana a potrošio sam 1.464 boce” – počinje svoju priču za portal Crna-Hronika Mirnes Zukić.

“Dugo ja skupljam staklene boce. Dosta sam ih i sam popio, ali nisam sve. Ovo je sad zid parkinga, i uz taj zid će se montirati klizna kapija, koja će biti vezana za ovaj zid u zatvorenom stanju, a kad se kapija otvori njena vodilica ide ispred ovog zida, tako da otvorena kapija će biti uz ovaj zid, to jest ispod klupice od zida”

Kada skupim određenu količinu boca, skontam šta ću uraditi, osmislim plan i realizujem svoju ideju. Ovaj zid sam napravio brzo, sada skupljam flaše za buduće projekte koje imam u planu”

Nakon što je sagradio zid, Mirnes se javio i Tuzlanskoj pivari kako bi se pohvalio svojim projektom. Od njih ništa nije tražio, dok su ga oni nagradili sa paketom Tuzlanskog Pilsnera.

“Nije me iznenadila poruka iz Tuzlanske pivare, jer sam se ja njima prvi javio u privatnu poruku na Facebook-u i oni su meni odgovorili na moje javljanje. Ja sam svakako zahvalan na svakom poklonu. Znate kako kažu, poklonu se ne glada u oči. Ako čovjek nije zadovoljan na orahu, nije ni na tovaru” – završava kratki intervju za portal Crna-Hronika Mirnes Zukić.

Slike pogledajte OVDJE.(Pressmedia)