Vijesti

Globalna kompanija Securitas se povlači iz BiH, posao preuzeli domaći investitori

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

U Bosni i Hercegovini je upravo završen proces “management buy outa” u preduzeću Securitas BH, potvrđeno je za Klix.ba iz ove kompanije.

Naime, globalna grupacija preduzeća za privatnu zaštitu – Securitas AB je prepustila svoj vlasnički udio lokalnim investitorima u Bosni i Hercegovini.

“Stav Securitasa AB je: Kontinuirano preispitujemo svoju strategiju u svakoj zemlji gdje poslujemo uzevši u obzir potrebe globalnih klijenata i pretpostavke za dalji razvoj profitabilnih operacija na lokalnim tržištima. Temeljeno na ovom stavu, zaključili smo da nije bilo preduslova za izgradnju dovoljno velikog preduzeća u Bosni i Hercegovini i shodno tome zaključili smo da će na ovom tržištu agencija za zaštitu imati veći potencijal kao lokalno preduzeće”, naveli su iz kompanije.

Iskreno su, kako kažu, uvjereni da je ovo dobro rješenje za sve uključene strane.

“Transfer vlasničke strukture Securitasa u BiH neće utjecati na kvalitetu usluga koje isporučujemo našim klijentima i zasnivat će se na najboljim praksama i iskustvu koje je prikupljeno dok je Securitas BH pripadao globalnom preduzeću za privatnu zaštitu”, rečeno nam je.

Uskoro će započeti rebranding Securitasa u BiH koji će se od sada zvati SEC ONE.

Prema registru poslovnih subjekata, vlasnici SEC ONE kompanije su Edin Hukić i Mirsada Ćatić Šuvalija.

KLIX/PRESS



(Pressmedia)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -