Vijesti

Hrvatska: Dizel iznad 3,60 KM, benzin preko 3,70 KM po litru

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković najavio je u četvrtak da će Vlada intervenirati u trošarine ili marže bude li to potrebno zbog najavljenog znatnog poskupljenja goriva od idućega utorka.

Neslužbeno, litra dizela poskupjet će za 83 lipe te će nova cijena iznositi 13,97 kuna (3,63 KM). Za litru benzina građani će morati izdvojiti 70 lipa više, pa će ih litra stajati 14,56 kuna (3,78 KM).

Poskupjet će plavi dizel, i to za 84 lipe, i nova će mu cijena iznositi 10 kuna i 9 lipa. Dok su susjedne Mađarska i Slovenija zamrznule cijene, u Hrvatskoj gorivo nikad nije bilo skuplje.

– Imamo zakonske osnove odnosno uredbu i to smo već radili intervenirajući u marže i trošarine. Još uvijek postoji prostor u tom pogledu i danas popodne ćemo na užem kabinetu vlade raspravljati tu situaciju. Čut ćemo procjene ministarstava gospodarstva i financija i donijeti odluke koje su najbolje za hrvatske građane, rekao je premijer u Osijeka. Upitan jesu li na dnevnom redu trošarine, rekao je da su trošarine i marže dva elementa u kojima vlada može intervenirati.

 

Biznis.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -