Vijesti

INVESTICIJA VRIJEDNA 521 MILION EVRA Češke kompanije zainteresovane za projekat u Gacku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa predstavnicima čeških kompanija koje posluju u okviru grupacije Vitkovic .

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Na sastanku je izražen interes ove grupacije za ulaganje u izgradnju zamjenskog bloka u Termoelektrani Gacko, te unapređenje rada ove elektrane.

Kako je istaknuto, riječ je o najsavremenijoj tehnologiji, u skladu sa najvišim ekološkim standardima Evropske energetske zajednice i Evropske unije, s ciljem eliminisanja svih štetnih gasova u toku proizvodnje.

Procijenjena vrijednost investicije je 521 milion evra, a instalisana snaga 350 MWh.

Na sastanku je dogovoreno potpisivanje memoranduma o saradnji između Vlade i ove grupacije, te nastavak aktivnosti u pravcu realizacije ovog projekta.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o drugim projektima širom Republike Srpske, za čiju realizaciju su zainteresovane kompanije iz Češke, kao što je projekat zbrinjavanja otpada u Istočnom Sarajevu, te proizvodnja filtera i prečistača otpadnih voda.

BONUS VIDEO:

Objava INVESTICIJA VRIJEDNA 521 MILION EVRA Češke kompanije zainteresovane za projekat u Gacku prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -