Vijesti

Iskoristite akcijsku ponudu za oročenu štednju do kraja avgusta

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Kraj ljeta je vrijeme kada se obično vrši presjek kućnog budžeta nakon godišnjeg odmora kako bi se napravila finansijska konstrukcija za predstojeći period, koji donosi specifične troškove za ogrijev, zimnicu i novu školsku godinu.

U svemu tome treba misliti i na budućnost, a ona je daleko izvjesnija ako se dio novca ostavi sa strane.

Ukoliko ste uspjeli da uštedite izvjesnu sumu, ne propustite priliku da je do kraja avgusta oročite po akcijskoj ponudi UniCredit Banke Banja Luka koja podrazumijeva dodatno do 0,5 procentnih poena na redovnu kamatnu stopu, za apliciranje putem web stranice. Ukoliko aplicirate za oročenu štednju na period oročenja od 36 mjeseci, možete ostvariti akcijsku kamatnu stopu od 1,4%.

Nije svejedno da li novac čuvamo kod kuće ili u banci s obzirom na brojne prednosti koje ima oročena štednja, a koje se u najvećoj mjeri odnose na sigurnost imovine kojom raspolažemo.

Prvo, to je jedan od najboljih načina da se fizički obezbijedi novac, jer štednja kod kuće nosi rizik od krađe i požara. Druga značajna prednost je to što na ovaj način ušteđevinu sklanjamo van domašaja nas samih, a to znači da nećemo dođi u iskušenje da posegnemo za njom da bismo zadovoljili neku trenutnu potrebu koja nam u tom trenutku možda nije toliko neophodna ili nužna. Treće, oročena štednja je jedna od najsigurnijih investicija. Ukupna suma oročenog novca je uvećana za iznos kamate koji nije zanemarljiv, posebno kad su u pitanju veći iznosi. Pritom nema nikakvih dodatnih troškova – vođenje štednog računa je besplatno, a prihodi od kamate na štednju se ne oporezuju.

Zato ne propustite priliku da novac koji ste marljivo čuvali i odvajali za novi auto, školovanje djece ili kao zlatnu rezervu zbog koje mirnije spavate do kraja mjeseca oročite po povoljnijim uslovima na period od 3 do 36 mjeseci, uz isplatu kamate po isteku ugovorenog roka. Kamate u UniCredit Bank Banja Luka su iste za depozite u evrima i konvertibilnim markama.

Ako do sada niste stekli dragocjenu naviku štednje i nemate značajniji iznos koji biste oročili, znajte da za štednju nikad nije kasno. Nakon što napravite presjek mjesečnih prihoda i rashoda, odvojte sumu koju mjesečno možete odvojiti na stranu, a da se to ne osjeti mnogo u ličnom budžetu. Model otvorene štednje omogućava nizak početni štedni ulog od 100 KM ili 50 EUR takođe na 3 do 36 mjeseci uz povremenu uplatu manjeg iznosa na štedni račun. Ovaj model je posebno pogodan za korisnike elektronskog bankarstva, koji sami mogu prebacivati novac na štedni račun kad god požele 24 časa-dnevno, 7 dana u sedmici.

Biznis.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -