Vijesti

Isplaćeno još 4,7 miliona KM po osnovu dospjele stare devizne štednje

BANJALUKA – Ministarstvo finansija Republike Srpske isplatilo je danas 4,7 miliona KM po osnovu dospjelog sedmog anuiteta osme emisije obveznica Srpske emitovanih za izmirenje računa stare devizne štednje.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: www.vladars.net

Iz Ministarstva finansija ističu da Republika Srpska sve dospjele obaveze po osnovu emitovanih obveznica uredno izvršava, čime se smanjuje iznos unutrašnjeg duga.

“Od ukupne obaveze po emitovanim obveznicama u iznosu 623,4 miliona KM dospjelo je i isplaćeno štedišama 599,5 miliona KM, a preostaje za izmirenje 23,82 miliona KM”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo finansija Republike Srpske obavještava lica koja do sada nisu izvršila verifikaciju stare devizne štednje, a čija sredstva su bila deponovana u bankama sa sjedištem u BiH i za koje je obaveza vraćanja prenesena na Srpsku, da to mogu da urade do 15. maja u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge. Srna

Objava Isplaćeno još 4,7 miliona KM po osnovu dospjele stare devizne štednje prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -